marți, 30 decembrie 2008

Compensari


Daca cineva se distanteaza fata de ceilalti sau se considera superior, lumea urmareste sa vada ce anume valoare ascunde acea persoana.
O persoana care nu are ce pierde iese in public pentru a gasi oportunitati. Cel care detine o valoare nu mai are nevoie sa iasa in public pentru ca s-ar putea sa o piarda. Asa ca, mai bine sta sa se ingrijeasca de acea valoare. Si pare ca nu mai are nevoie de ceilalti.
Atitudinea de distantare semnifica o valoare ascunsa sau o opozitie fata de ceea ce este in jur. Aceasta atitudine trebuie sa aiba o compensare si lumea este curioasa care este. Atitudinea negativa trebuie compensata cu o valoare pozitiva.
Daca nu se dovedeste ca aceasta valoare exista, distantarea nu mai aduce respect.
Mai sunt si oameni care o fac pe misteriosii desi nu prea au mistere. Asa este mai bine pentru ei. In societate daca esti prea deschis, prea binevoitor, pierzi misterul, lumea isi formeaza o impresie despre ce si cum gandesti, te considera slab si te scoate din zona de atentie. In atentie raman doar cei care inca nu sunt descifrati, care impun respect sau de la care se mai poate profita ceva.
Oamenii sunt profitori si daca au un atu, profita si ataca pentru a castiga pozitia dominanta. Ei se agata nu numai de argumentele infime, ci si de cele false, imaginare.
Dominanta se obtine prin fapte bune, daca este recunoscuta de beneficiari, sau prin forta, prin impunere.
Impunerea necesita autoritate, iar aceasta nu se poate obtine fara o baza de recunoasteri. Recunoasterile au la baza interese, favoruri, oferite pentru a primi sustinere.


Niciun comentariu:

Melancolia cutreiera memoria...

Iata ce-mi creeaza starea melancolie...
"You won't forget me!" - La Bouche
"Dimmi Quando" - Ricchi E Poveri
"Se m'innamoro" - Ricchi E Poveri