vineri, 16 mai 2008

Fascinatie si Zei


Fascinatia este ceva frumos.

Oricine isi doreste ceva care sa-l atraga, sa-i captiveze atentia prin frumusete si armonie.
Cam greu sa gasim asa ceva. Cautam mereu... Citim, ne uitam la filme, ne plimbam, dar este tot mai greu sa gasim frumosul, sublimul.

Atunci cand nimic frumos nu vine din exterior, incercam sa cream noi.
Cercetarea sublimului din noi insine este un proces magic. Magia este o stare de fascinatie. Ea se bazeaza pe adevar, stiinta, vointa si finete. Fara acestea, ea cade in derizoriu, in falsitate.

Fiecare simte ca undeva in el/ea, exista ceva sublim. Exista un Zeu in interiorul fiecaruia. El poate face minuni, pentru noi si pentru ceilalti. Uneori se ascunde. Trebuie doar sa-l descoperim si sa ne purtam frumos cu el, iar el ne va destainui multe secrete despre noi, despre viata, despre ceilalti. Ne va arata cum se formeaza vointa, hotararea, frumusetea, bunatatea, iubirea, armonia.

Zeul din noi este puterea.
Noi suntem fiinte slabe, vulnerabile, dar vine cate un moment cand suntem ca leii, neinfricati. Asta inseamna ca Zeul a aparut si ne-a permis sa facem asta.

Cred ca cel mai impresionant lucru este sinceritatea. Depinde foarte mult de modul de exprimare. Starea emotionala trebuie sa fie in rezonanta cu mesajul. Mesajul trebuie sa exprime trairea. Se stie ca, atunci cand incerci sa elaborezi prea mult mesajul, se pierde rezonanta emotionala.
Combinatia trairii sincere si frumoase cu expresia armonica este ceva ce te copleseste. Simti ca adevarul face regula, ca libertatea iti elibereaza mintea.

Sunt momente care raman, desi trec foarte repede. Atunci uiti de orice, nu te mai poti gandi la lucruri simple, superficiale, scapi de aspectele rutiniere, stresante.
Asa ceva se petrece la un spectacol extraordinar, la o intalnire cu persoana iubita, cu un idol, sau intr-un moment de creatie, cand simti ca poti exprima armonie...

Uneori simtim ca trairea si viziunea ne pot duce in lumea zeilor...

Niciun comentariu:

Melancolia cutreiera memoria...

Iata ce-mi creeaza starea melancolie...
"You won't forget me!" - La Bouche
"Dimmi Quando" - Ricchi E Poveri
"Se m'innamoro" - Ricchi E Poveri